fbpx

Arribatec Solutions ASA kjøper teknologiselskapet fácil AS

Per Ronny Stav, Alexander W. Richter og Andreas Løseth

Teknologiselskapet fácil kjøpes opp av Arribatec Solutions. Sammen skal de jobbe for å tilby gode løsninger til hotellbransjen, også i fremtiden.

– Dette er for oss en strategisk sammenslåing for å styrke bredden og kompetansen på Hospitality, forteller Per Ronny Stav, daglig leder i Arribatec Solutions.

Arribatec Solutions ble nylig listet på Oslo Børs og dette er en naturlig del av deres vekststrategi.

Store planer for fremtiden

– For cirka 3 år siden kjøpte vi opp et selskap som leverer software rettet mot Housekeeping på hoteller. På kundesiden er blant annet Wynn & Encore i Las Vegas, og vi har store planer for tiden fremover. Sammen med fácil vil vi kunne tilby et bredt spekter av tjenester til hotellene. Vi er ikke redd for å tenke stort – verden er for våre føtter og vi har en klar plan for hvordan vi skal ekspandere sammen, sier Stav.

Per Ronny Stav og Alexander W. Richter

fácil har jobbet i 4 år med å utvikle digitale tjenester for innsjekk, utsjekk og digitale nøkler til hoteller. Nå var tiden inne for å satse større og også internasjonalt.

– Det å jobbe mot hoteller er ikke enkelt, men nå føler vi at vi har knekt koden og det merkes på salgene. Bare den siste tiden har vi signert opp et titalls nye kunder. Det virker som at korona har skapt et trykk på kontaktløse tjenester som vi ikke har sett maken til, forteller Alexander W. Richter, daglig leder i fácil.

Arribatec er representert i over 10 ulike land og nå står Singapore for tur.

– Det å ha et salgs- og representasjonskontor i Asia og spesielt Singapore blir avgjørende for å nå de store kundene i Østen, sier Richter.

Signert avtale med Preferred Group

Nylig signerte Arribatec en global distribusjonsavtale med Preferred Group, som samarbeider med over 850 hoteller i 85 ulike land.

– Dette gir oss en unik mulighet til å nå nye markeder i rekordfart. Med den finansielle tyngden i ryggen fra Arribatec og vår spesialkunnskap inn mot hotellenes egne systemer, er dette et samarbeid det lukter svidd av, sier Richter. 
Nylig ble fácil en sertifisert partner av Oracle, verdens største leverandør av datasystemer til hoteller.

– Oracle er en klar markedsleder og har vært et essensielt mål for å nå internasjonal vekst. I godt over 2 år har vi jobbet knallhardt med å bli sertifisert, og det føles ekstra bra nå som vi faktisk får muligheten til å også gå internasjonalt.

fácil er blitt valgt ut av Oracle som et av få selskapene i verden som får være med i Oracles test- og utviklingsgruppe av deres nye API.

– Dette er helt unikt og gir oss som en leverandør et kjempefortrinn når det kommer til hva vi kan levere i markedet.

Et viktig samarbeid for kundene

– Det at vi nå er blitt en del av et børsnotert selskap gir naturlig en ekstra trygghet også for våre kunder. Nå er den kalkulerte risikoen ved å samarbeide med en startup borte, og vi kan med trygghet levere de planlagte tjenestene til alle. For de store kjedene betyr dette også at vi kan bistå mer i forarbeidet for å skreddersy tilbudet i større grad enn tidligere. 
Fácil kommer til å inngå nye og større samarbeid med globale partnere, og vil fremover ha fokus på å gjøre nye integrasjoner for å vokse raskere. Sammen med Arribatec sitt eksisterende produkt, Certify, vil bedriften nå kunne tilby et bredt spekter av tjenester.

Certify er et verktøy for plan- og målstyring for rengjøring på hotell. Tjenesten gjør det enkelt for rengjøringsansatte å rapportere hva de har vasket på rommene og til hvilken tid – digitalt. Dette sendes in real time direkte inn i hotellets kjernesystem som gir en oversikt over hvilke rom som er rene og skitne til en hver tid. Dette er spesielt viktig i de tidene vi lever i nå, hvor det stilles mye høyere krav til nettopp rengjøring.

– På sikt vil fácil, sammen med Arribatec, kunne levere et fulldigitalisert verktøy for hotellene. Sammen jobber vi for et smidigere, mer effektivt og kontaktløst hotellopphold, som gir mer rom for den personlige servicen, lover Richter.