fbpx

fácil lander avtaler i rekordfart – etterspørselen etter digital innsjekk har aldri vært større

2021 har så langt vært et knallår for fácil, som for tiden opplever stor etterspørsel etter kontaktløse innsjekkingsløsninger.
Birkebeineren hotell

– Vi har nylig signert avtaler med tre nye hoteller. Vår digitale løsning er med på å gjøre hotellinnsjekkingen enklere og raskere. I tillegg er det en smittevernsvennlig løsning som er med på å redusere nærkontakten mellom gjester og hotellpersonale, sier Alexander W. Richter, CEO i Fácil.

Ulike hoteller – samme behov

I løpet av få uker har fácil signert avtaler med Vestlia Resort på Geilo, Best Western Hotel på Gardermoen og Birkebeineren Hotell i Lillehammer.

– Vi ser et økende behov for å tilby mer kontaktløse tjenester til våre gjester. Selv om vi fortsatt står midt oppe i en pandemi har vi stor tro på at gjestene snart skal komme tilbake. Da skal vi være godt forberedt med smittevernvennlige alternativer som bidrar til økt trygghet for våre gjester.

Kjetil Tærud, hotelldirektør på Birkebeineren Hotell
Birkebeineren hotell
Birkebeineren Hotell i Lillehammer

Med fácils selvbetjeningskiosker kan gjestene selv velge om de vil benytte tradisjonell hotellresepsjon eller om de vil bruke selvbetjeningsløsningen når de skal sjekke inn. Ved bruk av skjermløsningen til fácil unngår hotellgjestene kø og reduserer unødvendig nærkontakt med personalet på hotellet.

Unngår kø og sparer tid

– Den største fordelen når vi tar i bruk fácils løsning er at vi nå får et alternativ til den standardiserte måten vi gjennomfører innsjekk og utsjekk på. Vi kan håndtere flere gjester samtidig, unngår køer og får mer tid til de gjestene som trenger det, mener Roger Espeli, administrerende direktør, Vestlia Resort. 

Vestlia Resort
Vestlia Resort på Geilo

På Vestlia Resort skal den nye løsningen settes opp så fort som mulig. Gjestene kan snart glede seg over mindre køer i resepsjonen, et mer avslappet miljø og enda større fokus på smittevern. 

– fácil har imponert oss med sin teknologi, og med forståelsen av vårt og våre gjesters behov. Samtidig har de en fornuftig prismodell. Sammen har vi troen på at vi skal kunne tilby de beste løsningene for våre kunder, forteller direktøren.

Første hotell ut

Ingeborg Sandberg, hotelldirektør på Best Western Plus Oslo Airport, var den første av de tre som signerte en avtale med fácil.

– Vi gleder oss til å ta i bruk løsningen til fácil. Som et flyplasshotell kommer våre gjester til alle døgnets tider, og derfor er dette en perfekt løsning for oss. Gjestene vil fortsatt kunne få den gode og personlige servicen av våre ansatte, men får nå muligheten til å sjekke inn selv hvis de ønsker det, sier Sandberg.