fbpx

fácil lander rammeavtale med CIC Hospitality

Andreas Løseth og Alexander Richter facil

Samarbeidet er viktig for fácil, fordi det gjør at de når ut til store hotellkjeder med sine løsninger.

En viktig milepæl for fácil

I slutten av november signerte fácil en rammeavtale med CIC Hospitality – et selskap som tilbyr utvikling, drift og management til hotell. I porteføljen til CIC Hospitality finner vi kjente brands som Thon, Scandic, Best Western, Radisson, De Historiske med mer, og de har en stor ambisjon om å vokse. 

“Det er godt å se at noen tør å satse selv i krevende tider. Best Western Plus Oslo Airport er først ut og vi har allerede begynt forberedelsene for utrulling.”

Alexander W. Richter, daglig leder i fácil

– For oss er dette en viktig milepæl fordi vi nå får muligheten til å levere våre digitale tjenester til de største merkenavnene i hotellbransjen. Det er med stor ydmykhet vi tar på oss oppgaven å være CIC Hospitality sin foretrukne partner. Vi er fullt klar over at de lenge har vært på leting etter en teknologileverandør for innsjekk og utsjekk. Nå er vi veldig glade for at valget falt på akkurat fácil, sier Alexander W. Richter, daglig leder i fácil.

Øyvind Frisak, kommersiell direktør i CIC Hospitality

– Vi ser frem til å jobbe med fácil og deres meget spennende produkt. Vårt konsept innebærer at våre medarbeidere skal ha bedre tid til å ta vare på hotellgjestene, og være ute blant dem istedenfor å stå bak en resepsjonsdisk. Fácil sine produkter løser dette på en utmerket måte. Dette har vært en utfordring som vår bransje lenge har prøvd å løse, så vi gleder oss å komme i gang, sier Øyvind Frisak, kommersiell direktør i CIC Hospitality.

Første hotell ut

– Det er godt å se at noen tør å satse selv i krevende tider. Best Western Plus Oslo Airport er først ut og vi har allerede begynt forberedelsene for utrulling, sier Richter.

Målet er å kunne starte leveransen på første hotell allerede i januar 2021. De ansatte i fácil føler seg ekstremt heldige, som nå har flere hoteller som står klare for å digitalisere innsjekk og utsjekk. Dette til tross for at vi står midt oppe i en pandemi hvor de fleste i bransjen har nok med å holde seg levende.

Finn ut mer om inn- og utsjekkingsløsningen til fácil her.

– Vi gleder oss til å ta i bruk innsjekkingsløsningene fra fácil. Som et flyplasshotell kommer våre gjester til alle døgnets tider, derfor er dette en perfekt løsning for oss. Våre gjester vil fortsatt kunne få den gode og personlige servicen av våre ansatte, men får nå muligheten til å sjekke inn selv hvis man føler for det sier General Manager på Best Western Plus Oslo Airport, Ingeborg Sandberg.

Best Western Plus Oslo Airport
Best Western Plus Oslo Airport på Gardermoen

– Vårt mål for 2021 er å ha levert løsningen vår på 10 av CIC sine 12 hoteller. Dette er høyst sannsynlig, men det krever også en innsats siden det er snakk om 3 ulike PMS- og 2 ulike dørlåsleverandører i porteføljen, avslutter Alexander.

Sundvollen hotell har allerede tatt i bruk fácils løsning for inn- og utsjekk. Les mer her.